先日カナダで開催された「Catad’Or World Wine & Spirits Awards 2025」の結果に続き、チリ・カタドールで行われた同大会の審査結果が発表されました。 今回、私たちは「ホシガジョウノソラ」を出品し、なんと上位入賞を果たし、金賞を受賞することができました。 このお酒には、小豆島産のオリーブの実から採取したオリーブ酵母と、地元香川県産の酒米「オオセト」を使用しています。さぬきオリーブ酵母を用いた地酒が、前回の「小豆島にオリーブの実のなるころ…」に続き今回も受賞できたことは、大変光栄です。 これからも、地元の酵母と酒米にこだわりながら、若いスタッフたちとともに、小豆島の地酒を全国へ、そして世界へと発信していきます。 https://www.instagram.com/morikuni.daily.life/ https://www.facebook.com/shodoshima.morikuni https://morikuni.jp https://www.instagram.com/morikunisakegura/ Exciting News Following the results from the Catad’Or World Wine & Spirits Awards 2025 held in Canada, the judging results from the Chile edition of the same competition have just been announced. We’re thrilled to share that our sake, Hoshigajou no Sora, was awarded a Gold Medal! It placed among the top entries — an incredible honor for our team. This sake is brewed with olive yeast extracted from olives grown on Shodoshima Island, and sake rice “Ooseto” cultivated in our home region of Kagawa. It’s a true expression of local craftsmanship and nature’s bounty Following the previous award for Shodoshima ni Olive no Mi no Narukoro…, we’re deeply honored to see our Sanuki Olive Yeast sake recognized once again. With passion and pride, our young team will continue to share the spirit of Shodoshima — bringing our local sake from this island to the rest of Japan, and to the world #HoshigajouNoSora#GoldMedal#CatadOr2025#ShodoshimaSake#SanukiOliveYeast#OosetoRice#LocalCraft#JapaneseSake#SakeLovers#TasteOfShodoshima #ホシガジョウノソラ#金賞受賞#CatadOr2025#小豆島#さぬきオリーブ酵母#オオセト#地酒#日本酒#酒好きと繋がりたい#小豆島の恵み#小豆島#SHODOSHIMA#小豆島酒造#MORIKUNI#オオセト/