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小豆島で唯一の酒蔵、小豆島酒造あるじの日誌です。

2025 | 11 | 27

インターナショナル酒チャレンジ

インターナショナル酒チャレンジの結果が届きました。 「ホシガジョウノソラ」がシルバーメダル、「ながら、」がブロンズメダルを受賞いたしました。

両銘柄ともに、地元香川県産の酒米「オオセト」を使用し、小豆島のオリーブの実から採取した酵母で仕込んだ“オリーブ酵母”のお酒です。発酵食品の島、そしてオリーブの島である小豆島にこだわり抜いた酒造りの成果が、国際的に評価されたことを大変嬉しく思います。

これからも、このこだわりのお酒を大切にしながら、さらなる酒質向上のため努力を重ねてまいります。
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The results of the International Sake Challenge have arrived. “Hoshigajō no Sora” has been awarded the Silver Medal, and “Nagara,” has received the Bronze Medal.

Both of these sake varieties are brewed using Ōseto, a sake rice cultivated in Kagawa Prefecture, and fermented with a unique “olive yeast” extracted from olives grown on Shōdoshima. They embody our dedication to Shōdoshima, known both as the island of fermentation and the island of olives. We are truly honored that this commitment has been recognized on an international stage.

Moving forward, we will continue to cherish these distinctive sake and devote ourselves to further enhancing their quality.

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