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小豆島で唯一の酒蔵、小豆島酒造あるじの日誌です。

2025 | 11 | 22

生産者様見学会

小豆島で酒米「オオセト」を栽培してくださっている生産者の皆さまをお招きし、特別にオリーブ酵母を用いた地酒「はちはち」の蒸し工程をご覧いただきました。近年、酒米の栽培を続けて頂ける農家さんが減少しているのが現状ですが、私たちはできる限り努力を重ね、美味しい小豆島の地酒を未来へと継承していきたいと考えています。この大切な取り組みを、これからも続けてまいります。     9月20日撮影
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We invited the local producers who cultivate the island’s sake rice “Ooseto” to observe the steaming process of “Hachihachi,” a sake brewed with olive yeast and made entirely from this rice. In recent years, the rising cost of rice has unfortunately reduced the number of farmers who continue cultivation. Nevertheless, we are committed to making every effort to preserve and carry forward the tradition of delicious Shodoshima sake. This important initiative is something we intend to continue as much as possible.
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