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小豆島で唯一の酒蔵、小豆島酒造あるじの日誌です。

2025 | 10 | 16

酒造り/商品

小豆島、酒造り始まる

小豆島、酒造り始まる
今日の午後から、酒米の洗米作業が始まります。すべて手作業のため大変な工程ですが、若手の蔵人たちがチームとなって、小豆島の地酒造りの伝統を受け継いでいます。今年も酒造りができることに心から感謝しながら、島の心を映す美味しいお酒を目指して、楽しみながら取り組んでいきます。
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Sake Brewing Begins on Shodoshima
This afternoon, we begin washing rice—a labor-intensive task done entirely by hand. Thankfully, our younger team members are working together to carry on the tradition of crafting local sake here on Shodoshima. We’re deeply grateful to be able to brew sake again this year, and we’re excited to enjoy the process as we aim to create delicious sake that reflects the spirit of our island.
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